bolivia algerije   ethiopie   indonesie   peru
home x |x over frank x | xfoto'sx |x lezingenxx |x reizenx x |x verhalenx |x agendax |x contactx |x linksx

Frank van den Berge heeft een aantal boekjes geschreven waarvan u op deze site een gratis exemplaar kunt lezen en downloaden. Meer reisverhalen zijn te verkrijgen door het betreffende bedrag (plus Ä2,50 portokosten per bestelling) over te maken op giro 32.78.995 t.n.v. Stichting "S-3-O" in Amsterdam (klik hier voor contact details) De bedragen staan hieronder vermeld.

Vanaf 25-08-2006 zal de totale (!) opbrengst van de verkoop van al mijn geschreven werk via de door mij opgerichte, officieël als ideële stichting gewaarmerkte stichting "S-3-O" (Stichting ter Ondersteuning van Onderwijsprojecten in Ontwikkelingslanden) ten goede komen aan onderwijs voor "mijn" 22 kinderen in het weeshuis "Little Flower Home" in Mahabalipuram/Mammalapuram in Zuid-Oost India. Click voor meer informatie op mijn links-pagina onder de headline "momentele activiteiten van mijn stichting S-3-O"op de link "my adopted children in India". Every penny is local worth a euro!

  Ethiopie

Een gratis reisverhaal (t.w.v. Ä 6,95) voor bezoekers van deze site (maar dan zonder illustraties)! Klik op de onderstaande titel:

 • GAMBELA, EEN DORP IN WEST-ETHIOPIË
  (34 pagina's met pentekeningen)

  "Ik beschrijf in dit boekje mijn bijzondere contacten met de plaatselijke bevolking in deze kleine Afrikaanse gemeenschap."

 

Om dit boekje te downloaden in MS Word format, klik hier. U kunt het na download via het 'File' menu van de browser op uw harde schijf bewaren.

 

Behalve dit werk (met de illustraties) kunt u ook nog de volgende boekjes bestellen van Frank van den Berge:

 • NIAS, een verloren paradijs? ( Ä 6,95)
  (59 A4-pagina's met kleurenfoto's)

  "In 1993 koop ik in het zuiden van het Indonesische eiland Sumatra een mountainbike, rijd door tot rond het Tobameer en steek daarna over naar het voor de kust liggende eiland Nias. Daar verblijf ik rond de twee weken bij een Niha-familie en ontdek het eiland en haar bevolking per fiets. Fantastische ervaringen op Nias, een zeer ongewoon eiland."

 • HET ANDERE INDONESIň, vijf reisimpressies ( Ä 6,95)
  (47 A4-pagina's met kleurenfoto's)

  "De eerste zes maanden van 1995 reis ik per fiets over dertien verschillende Indonesische eilanden, waaronder Sumba, Savu, Roti en Timor. Over ontmoetingen met mens en cultuur op de vier genoemde eilanden gaat deze bundel reisverhalen."

 • DE BADUY, een natuurvolk op Java ( Ä 4,25)
  (31 A4-pagina's met veel kleurenfoto's)

  "Begin '93 maak ik kennis met een vergeten volk in het zuidwesten van Java. In het district Lebak bezorg ik mij de benodigde toestemming voor het bezoek en kom na een moeilijke tocht in Middeleeuwse situaties terecht. Een praktisch verdwenen cultuur van een paar duizend Baduy."

 • DE PAPUA IN ZIJN LEEFWERELD, een kennismaking met de Dani op Irian Jaya, West Nieuw-Guinea   ( Ä 10,-)
  (99 A4-pagina's met kleurenfoto's)

  "In dit boek beschrijf ik het leven van de Dani in de Baliem-vallei en mijn 4-daagse voettocht de bergen in onder leiding van een gids."

 • VERKENNINGEN OP SUMBAWA, belevenissen van een fietser ( Ä 9,-)
  (111 A4-pagina's met kleurenfoto's)

  "Dit zesde werk is geschreven over de natuur, de cultuur en de extreem vriendelijke bevolking van het nauwelijks bezochte eiland Sumbawa. Het zijn zeer unieke ervaringen, die ik hier in januari 1995 opdoe."

 • SAOEDI-ARABIň, EEN WERELD APART ( Ä 6,95)
  (56 A5-pagina's met illustraties)

  "Hierin verhaal ik mijn bijzondere ervaringen, die ik tijdens een drieweekse tocht met een oude Toyota Landcruiser dwars door het Arabisch Schiereiland heb opgedaan. Een ontmoeting met de Arabier ter plekke, de uitzonderlijke natuur van dit gebied en de niet te onderschatten ontmoeting met mijzelf midden in deze zandwoestijn. Een wereld apart."

 • REISIMPRESSIES ( Ä 6.95)
  (45 A4-pagina's met kleurenfoto's)

  "In zestien korte impressies beschrijf ik mijn afwisselende ervaringen in een aantal landen, die ik bezocht heb in de periode 1975-1989. Een deel van deze impressies zijn een paar in tijdschriften en kranten gepubliceerde verhalen. Avonturen in SyriŽ, Ladakh, Egypte, Vuurland, Afghanistan, MauritaniŽ en Sri Lanka zijn voorbeelden uit deze bundel."